Ombre haj receptúrák Viola Dórától


2012 divatőrülete az ombre hajfestés, ami a sztárok világától indulva a kifutókon át, egészen a mindennapokba is begyűrűzött. A hölgyek bátrabbá váltak, a jól megszokott egyszínű festések és a visszafogott melír mellett megjelentek a frizurában a színek, de nem is akárhogy. A hajak naranccsal, kékkel, zölddel, pinkkel egészültek ki, üdítő kavalkádot kínálva az utcákon. Viola Dórával, az Alfaparf szakmai vezetőjével beszélgettünk a legújabb divatőrületről, aki receptúrákat is adott az ombre elkészítéséhez.

– Miért lett olyan nagy divat az ombre festés?

– Azáltal, hogy teljesen új a forma, nem csíkos a haj, ez a fiatalok lázadó korszakába teljesen belefér, így nagyon könnyen azonosulnak vele, hiszen valami más lehet rajtuk.

– Elkészítése miben különbözik egy „átlagos” hajfestéstől?

– Sajnos sokkal hosszabb az elkészítési ideje, hiszen minden tincset minimum háromféle festékkel kell megfesteni. A második-harmadik újrafestésnél viszont már nincsen annyi probléma a dologgal, gyorsabban tudunk vele haladni. Vendégeknek külön kiemelnénk: Nagyon fontos, hogy szakemberhez forduljunk, ha ombrét szeretnénk, hiszen a színátmenetek szép elkészítése otthon szinte lehetetlen.

– Melyek a legdivatosabb színvariációk? Mik készíthetők amúgy?

– A legkönnyebben a szőke szín készíthető el, így nagyrészt ezt ajánljuk, ráadásul ezzel tudnak a vendégek legkönnyebben azonosulni. Gyönyörű még a mély lilából (Evolution of the Color CUBE 5.22) induló tüzes vörös (Evolution of the Color CUBE 7.66), ami egy narancsba torkollik (Evolution of the Color CUBE 8.4 + Color Wear Orange Mixton). De aki egy kicsit extrém, annak a kék-zöld-sárga kombinációt ajánlanám.

ombre hair pink and blonde

ombre hair pink blonde and purple

ombre hair brown and green

– Hogyan kell elkészíteni?

– A leggyorsabb a szőkés verzió elkészítése: A hajat nagyobb tincsekbe betupírozzuk és a végeire Equipment szőkítőport teszünk 1:2 keverési arányban. A hatóidő után pasztellizáljuk, akár Thermae Spa hajfestékkel (ezekkel igazán hamvas hajvégeket tudunk kialakítani). A többszínű ombre elkészítésénél a tarkóban kezdünk és a legsötétebb színt tesszük a tőre, majd hozzá mosva jönnek az egyre világosabb színek. Minden tincsen végighaladunk.

Drew Barrymore ombre hair blonde and brown

ombre hair blonde and brown

ombre hair blonde and brown

– Van esetleg olyan képzés a Hair-Line Oktatóstúdióban, ahol ez gyakorlatban is bemutatásra kerül, minden fodrász könnyedén megtanulhatja?

– A szőke ombre készítése a Szőkítés kurzuson lesz bemutatva 2013. február 23-án, a képzést Némethné Ildikó tartja. A vörös ombre elkészítése a Vörös hajszín kurzuson lesz megmutatva, 2013. április 20-án, a képzést magam tartom. De ajánlom még Melírtechnikák felsőfokon című oktatásunkat is 2013. március 23-án, ahol szintén kitérek az ombre haj elkészítésének fortélyaira.

eBay Fashion LookBook New York City Photoshoot with Lucky Magazine

 

 

Te is készítesz ombre hajat? Oszd meg velünk és feltesszük Facebook oldalunkra! 

És egy kis érdekesség: az Ombre megtalálható mindenben – nézd csak! (kattints a linkre)

Tetszett a cikk? Like-old, vagy oszd meg…